gratis e-book

E-BOOK Fysiek sterk: Investeer in een fit en gezond lijf!


Weet jij wat jou tegenhoudt om echt voor jezelf te kiezen? En vanaf nu te starten met het nakomen van jouw afspraken om beter voor je lijf te zorgen? Er zijn drie cruciale belemmeringen die er vaak voor zorgen dat we onze afspraken over gezonde gewoontes moeilijk kunnen vasthouden. Wil jij weten welke dit zijn en lezen hoe jij daar verandering in kan aanbrengen? Lees in dit E-book hoe jij de cyclus kan doorbreken van jouw ongewenste gewoontes op het vlak van leefstijl!


download mijn e-book


Bewust zijn van je belemmeringen is het fundament voor nieuw resultaat


Tijdens de vele gesprekken die ik met mensen heb gevoerd over gezonde gewoontes en het creëren van fysieke energie viel mij op dat de wil om te veranderen nooit een struikelblok was voor mensen. Bovendien is er steeds meer aandacht voor de gevolgen van ongezonde gewoontes zoals te weinig bewegen of het eten van bewerkte producten met suiker en smaakstoffen. We weten wel dat we gezond moeten eten en bewegen, maar toch komen we massaal onze afspraken niet na die wij met onszelf maken. Hoe komt dat toch? En vooral, hoe kun je dit in jezelf veranderen?

Wat houd je tegen?

Waarom lukt het niet om gezonde gewoontes ook daadwerkelijk te integreren in onze dagelijkse leefstijl? Dat heeft vooral te maken met 3 belemmeringen:

1- Gebrek aan echte motivatie door kennis tekort: praktische kennis over de risico's die je loopt in jouw lichaamssystemen en cellen. Door meer kennis word je bewuster van de risico's die je loopt op de lange termijn en ben je meer geneigd gemotiveerd te blijven om verleidingen te weerstaan. 

2- Het voortdurend vluchten in excuses en uitstel- of afstelgedrag: Ons brein denkt in automatische piloot vaak in 'spaarstand' en houdt ervan om je lichaam 'stil te zetten'. Kijk naar jonge kinderen, die hebben daar helemaal nog geen last van en hebben onder andere daardoor ook heel veel fysieke energie.

3- Jouw eigen belemmerende overtuigingen die je weerhouden om te starten, bewust afspraken te maken en vol te houden waardoor je op lange termijn jouw doelen behaald. 

In dit E-Book bespreek ik in het eerste deel deze drie belemmeringen en geef ik verdiepingstips waarmee jezelf je belemmeringen kunt omzetten naar effectief gedrag. Hiermee kun je direct bewust aan de slag en stappen zetten in het versterken van je fysieke energie en zo zorgdragen voor een fit en gezond lichaam.

In het tweede deel geef ik concreet en helder de belangrijkste richtlijnen die lijden tot een goede basis voor een gezond lichaam; waarom is voldoende water drinken van cruciaal belang, wat is gezonde voeding en hoeveel moet ik nu eigenlijk bewegen gedurende de week?

wat leer je?


leerpunt 01

Wat het effect is van onvoldoende zorgen voor een fit en gezond lijf en welke basisrichtlijnen van belang zijn voor jou.

leerpunt 03

Welke belemmeringen jou weerhouden van de resultaten die je zo graag wilt bereiken op fysiek vlak.

leerpunt 02

Wat de achtergrond is van excuses bedenken en hoe we dit veranderen.


leerpunt 04

Een goede vochthuishouding; waar het drinken van water echt voor zorgt.

leerpunt 05

Veel praktische voedingstips die je gelijk kan gebruiken en waarvan je ook direct effect ondervindt.

leerpunt 06

Het effect van bewegen op je fysieke energieniveau en wat je dan zoal kunt doen zonder direct fanatiek te moeten gaan sporten.

''creëer gezonde gewoontes in plaats van beperkingen''

Ervaringen


Van een collega hoorde ik positieve berichten over deze training. Het leek me een goed vervolg om bewust te blijven van mijn valkuilen. Ik hou ervan om overzichten te zien over soorten gedrag, communicatie, behoeften enz. Dat maakt het inzichtelijk. Het verraste mij dat alleen al een negatieve gedachte kan zorgen voor stress, omdat je lichaam al denkt dat het meteen al moet reageren op een {nood}situatie, terwijl dit alleen maar een gedachte was!!! En dat je je gedachten (en ook je gedrag) echt positief kunt beinvloeden, door het jezelf aan te leren. Positieve gedachten bedenken, b.v. waar ben ik dankbaar voor? bv. wat deed ik goed vandaag? En juist de goede woordkeuze is dan belangrijk om dit voor jezelf te benoemen. Dit waren allemaal eyeopeners voor mij.

profile-pic
Carla
Verpleegkundige

Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief!

Door de coaching heb ik nu een effectieve balans in mijn leven. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief. Verder ervaar ik rust, nu is het niet meer belangrijk wat anderen denken, maar wat wil ik. Ik laat mij dus niet meer beïnvloeden door anderen. Ik maak veel meer gezonde keuzes in mijn voeding, hoe je het beste kunt omgaan met stress, en welke acties je kunt ondernemen om te zorgen voor een goede nachtrust. Ik kan nu het onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde stress en daarin de juiste keus te maken. Het contact met Vera heb ik als zeer prettig ervaren, laagdrempelig, open, eerlijk en een gevoel van gelijkwaardigheid.

profile-pic
Jostha
Begeleider

ik ga weer met plezier naar mijn werk !

In de vijf gesprekken heeft Vera mij meerdere keren een spiegel voorgehouden, met vaak zelf ingebrachte voorbeelden (huiswerk☺) waar ik tegenaan liep. Soms was dit enorm confronterend maar ik heb er heel veel van geleerd. Ik heb afspraken met mezelf gemaakt en ik ben ontspanning gaan zoeken. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit, veel minder lichamelijke stress klachten heb en ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik focus op mezelf zonder me hier schuldig over te voelen en ik kan beter prioriteiten stellen. Alle tips en adviezen die ik gekregen heb gebruik ik nog steeds in mijn werk, maar ook privé.

profile-pic
Roswitha

Over Mij

Gezondheid is altijd mijn ding geweest. Mijn opgedane levenswijsheid en ervaringen als verpleegkundige, sociale wetenschapper, interim manager binnen de zorg en transformationeel coach heb ik gebundeld in de unieke aanpak van Vitality-works.

De focus ligt op training van het brein. In al mijn coachtrajecten en programma's ligt de focus op het versterken van de energiebalans vanuit embodiment (emotioneel, fysiek, mentaal). Juist deze drieledige insteek maakt Vitality-works uniek en succesvol.

Het is mijn missie op mensen bewust, vitaal, gezond, proactief en gelukkig in het leven te laten staan. Zowel in het werk als privé. Ik wil op deze wijze een bijdrage leveren om met elkaar de wereld te versterken.


Insert Content Template or Symbol
>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .