Ervaringen

De training heeft mij geïnspireerd om beter voor mijzelf te zorgen

Door de training ‘Begin bij jezelf’ heb ik geleerd om meer naar mezelf te kijken en dan specifiek wat ik nodig heb, daardoor ervaar ik nu meer rust. Ik begrijp nu veel beter hoe ik in situaties getriggerd wordt door ervaringen vanuit het verleden en hoe ik hier rustig mee om kan gaan en dingen niet persoonlijk maak. Ik reageer veel vaker vanuit mijn eigen kwetsbaarheid, ik focus meer op mezelf in plaats van de ander centraal te zetten. Ik merk dat ik mijn grenzen duidelijker aangeef dan eerst. Ik hou nu meer energie over en ik ga veel effectiever om met mijn kostbare tijd. Ik kijk gerichter op een dag hoe ik tussendoor kan ontspannen en daarbij gebruik ik vooral mijn ademhaling. De training heeft mij geïnspireerd om beter voor mijzelf te zorgen, mede door concrete handvaten en voorbeelden die door Vera werden benoemd.

profile-pic
Debora
Verpleegkundige

Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen

Ik kwam er bij de eerste afspraken achter dat de werkwijze en visie van Vera aansluit bij die van mij en ik op deze manier geraakt en uitgedaagd werd om met mijzelf aan de slag te gaan. Vera heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in meerdere aspecten op persoonlijke vlakken. Ik voelde mij altijd veilig en op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Dit kwam door de open houding en de neutrale sfeer. Wat ik erg positief vond was dat Vera mij goed kon confronteren met mijn eigen gedrag, gevoelens en emoties. Door dit in kaart te brengen heb ik meer inzicht gekregen en heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik liep in het dagelijks leven tegen meerdere obstakels aan en tijdens de gesprekken heb ik handvaten toegereikt gekregen om hier anders mee om te gaan.Door bijvoorbeeld doelen te stellen, mijzelf complimenten te geven en aan het eind van de dag te reflecteren leef ik meer in het hier en nu en ben ik niet steeds bezig in de toekomst. Maar ook door meer zelfliefde te creëren en na te denken over de toekomst wat ik voor mijzelf wil en hoe ik deze voor mij zie. Door het coachingstraject ben ik mij veel meer bewust van wie ik ben, hoe ik handel en vooral wie ik wil zijn, voor mezelf en voor anderen. Ik heb meer visie en balans gekregen en kan beter relativeren. De gesprekken hebben mij meer rust gegeven en ik kan alles wat ik heb geleerd toepassen in het dagelijks leven. Zowel privé als op werk. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen en verder kan werken aan mijn doelen.

profile-pic
Rianne
Groepsbegeleider

Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens

Zowel op mijn werk als in mijn persoonlijke leven ervaarde ik moeilijkheden in het aangaan van relaties en mezelf durven zijn in die relaties. Door Vera’s openheid, warmte en de vragen die zij stelde kwam ik tot belangrijke inzichten van mezelf. Ik vond het moeilijk om geconfronteerd te worden met negatieve patronen en gedragingen van mezelf. Elke sessie weer gaf Vera mij het gevoel dat die er mochten zijn en belangrijker nog: dat ik er mocht zijn. Door haar kennis en gerichte vragen ben ik zoveel meer te weten gekomen over mezelf. Er zijn ook wel momenten geweest dat ik het traject lastig vond. Ik was er veel mee bezig in mijn hoofd en was me ineens bewust van al mijn gedrag. Vera heeft mij laten inzien dat er mogelijkheden zijn om vitaler te zijn en sterker in mijn schoenen te staan op zowel mijn werk als in mijn persoonlijke leven. Door haar gerichte coaching en opdrachten kon ik in de praktijk ook daadwerkelijk oefenen met het nieuwe gedrag. Er is een deur voor mij opengegaan en ik voel mij ook een ander mens.

profile-pic
Charissa

ik ga weer met plezier naar mijn werk !

In de vijf gesprekken heeft Vera mij meerdere keren een spiegel voorgehouden, met vaak zelf ingebrachte voorbeelden (huiswerk☺) waar ik tegenaan liep. Soms was dit enorm confronterend maar ik heb er heel veel van geleerd. Ik heb afspraken met mezelf gemaakt en ik ben ontspanning gaan zoeken. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik veel lekkerder in mijn vel zit, veel minder lichamelijke stress klachten heb en ik ga weer met plezier naar mijn werk. Ik focus op mezelf zonder me hier schuldig over te voelen en ik kan beter prioriteiten stellen. Alle tips en adviezen die ik gekregen heb gebruik ik nog steeds in mijn werk, maar ook privé.

profile-pic
Roswitha

De coaching sessies van Vera waren voor mij heel fijn en doeltreffend.

De coaching sessies van Vera waren voor mij heel fijn en doeltreffend. Door mij bewust te worden van mijn gevoelens heb ik enorm veel inzicht gekregen over mijn denk- en gedragspatronen en gaf zij mij het inzicht hoe deze zijn ontstaan. Ook heb ik geleerd om om te gaan met emoties waardoor ik keuzevrijheid heb gekregen in mijn (dagelijks) leven. Iedere dag pas ik de handvatten nog toe die zij mij heeft gegeven en realiseer ik mij dat dit een ontwikkeling is die ik mijn hele leven nog zal doormaken, maar ik hierdoor nu een veel gelukkiger mens ben geworden!

profile-pic
Dewi

Vera zette mij in beweging en stelde voor mij de juiste vragen

De coaching van Vera heb ik als heel prettig en vooral heel waardevol ervaren. Ik ben erg blij dat ik een coachingstraject bij Vera heb kunnen volgen, dit heeft namelijk echt een verschil gemaakt in hoe ik mijn werk (en ook privé) in de afgelopen weken heb opgepakt. In het begin vond ik het best pittig. De coachingsessies konden confronterend zijn en mij behoorlijk in beweging zetten. Dit kon mij zeker de eerste weken bezighouden, maar omdat ik hier ook handvatten in meekreeg vanuit Vera kon ik wel verder aan de slag.Tijdens de coaching heb ik Vera ervaren als duidelijk, eerlijk en liefdevol confronterend. Ze zette mij in beweging en stelde voor mij de juiste vragen. Kwaliteiten die ik ervaren heb bij Vera als coach: een open houding, de juiste vragen weten te stellen, kunnen confronteren, eerlijk zijn, empathisch, de ander tot beweging kunnen brengen.

profile-pic
Florence
Zorgcoördinator

Ik vond het erg fijn dat Vera afwisselde qua methodes

Ik vond het erg fijn dat Vera afwisselde qua methodes. Daardoor was de coaching gelijk toepasbaar in mijn werkpraktijk. Tijdens de gesprekken was Vera niet alleen heel goed aan het luisteren naar mij, maar gaf ze mij ook nieuwe inzichten door theorie en huiswerk mee te geven. Verder is Vera erg duidelijk en eerlijk tijdens het geven van feedback en heeft ze me met haar coaching meer bewust gemaakt van hoe ik kan groeien in mijn persoonlijk leiderschap.

profile-pic
Roanne
Mentor en groepsbegeleider

Vera is een prettige trainer !

Door de training Vitaliteit en werkplezier ga ik nu heel bewust om met keuzes maken: waar wil ik mijn tijd en energie aan besteden en wat kan wachten. Voorheen bleef ik langer anderen de schuld geven en in oordelen verzanden in een soort slachtofferschap, nu ga ik kijken wat ik nodig heb en neem ik mijn eigen verantwoordelijkheid om het op te lossen. Hierdoor ben ik minder afhankelijk van anderen. Ik werk ook anders, na iedere cliënt werk ik alle dingen af in een keer en dat geeft direct voldoening en ik werk efficiënter. Doordat ik rustig alles steeds afhandel, hou ik meer energie over. Voorheen liet ik me leiden door de druk van de route. Vera is een prettige trainer, ze houdt je tijdens de training actief met haar deskundigheid, doorvragen, humor en een goed tempo waarbij ik me ook veilig voelde om persoonlijke dingen te delen.

profile-pic
Leonie

Ik kan nu veel effectiever en positiever confrontaties aangaan met teamleden en collega’s

Vera heeft mij en mijn team begeleid in de groei naar een vitaal team. Naast de individuele intakegesprekken en de training voor de teamleden op het gebied van emotionele, fysieke en mentale veerkracht heeft Vera mij begeleid in het anders leren coachen met vitaal leiderschap binnen mijn team. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn eigen patronen en belemmerende overtuigingen die ten grondslag liggen aan gedrag dat niet effectief is voor mijzelf en mijn rol als leidinggevende ondermijnt. Ik ben bewust geworden hoe sommige gedragingen de vitaliteit van het team kan verminderen en ik ben hier de confrontatie mee aangegaan. Het heeft mij enorm geholpen in het versterken van mijn communicatie door mijn gedrag te veranderen in feitelijk en neutraal communiceren, met behoud van warmte en aandacht voor de ander. Ik kan hierdoor nu veel effectiever en positiever confrontaties aangaan met teamleden en collega’s, waardoor we beiden open blijven staan om samen te leren en verder te ontwikkelen. Daarnaast veel geleerd over persoonlijkheidstypen, communicatie maar ook hoe bespreek ik stressregulering, leefstijlonderwerpen en gedragsveranderingen met teamleden. Dank je wel Vera voor deze professionaliseringsslag voor mij als manager.

profile-pic
Geert Jan
Teammanager

Van een collega hoorde ik positieve berichten over deze training. Het leek me een goed vervolg om bewust te blijven van mijn valkuilen. Ik hou ervan om overzichten te zien over soorten gedrag, communicatie, behoeften enz. Dat maakt het inzichtelijk. Het verraste mij dat alleen al een negatieve gedachte kan zorgen voor stress, omdat je lichaam al denkt dat het meteen al moet reageren op een {nood}situatie, terwijl dit alleen maar een gedachte was!!! En dat je je gedachten (en ook je gedrag) echt positief kunt beinvloeden, door het jezelf aan te leren. Positieve gedachten bedenken, b.v. waar ben ik dankbaar voor? bv. wat deed ik goed vandaag? En juist de goede woordkeuze is dan belangrijk om dit voor jezelf te benoemen. Dit waren allemaal eyeopeners voor mij.

profile-pic
Carla
Verpleegkundige

Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief!

Door de coaching heb ik nu een effectieve balans in mijn leven. Ik heb geleerd om van mezelf te houden en ben veel vaker proactief. Verder ervaar ik rust, nu is het niet meer belangrijk wat anderen denken, maar wat wil ik. Ik laat mij dus niet meer beïnvloeden door anderen. Ik maak veel meer gezonde keuzes in mijn voeding, hoe je het beste kunt omgaan met stress, en welke acties je kunt ondernemen om te zorgen voor een goede nachtrust. Ik kan nu het onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde stress en daarin de juiste keus te maken. Het contact met Vera heb ik als zeer prettig ervaren, laagdrempelig, open, eerlijk en een gevoel van gelijkwaardigheid.

profile-pic
Jostha
Begeleider

Tijdens de coaching is Vera doortastend, eerlijk en oprecht.

De coaching door Vera heeft voor mij de kijk op mijn functioneren als mens veranderd. Zij heeft mij door haar deskundigheid inzichten gegeven waar bepaald gedrag vandaan komt en stimuleert te bedenken hoe dit mogelijk anders kan. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd waarin ik t.a.v. mijn werk belemmerende overtuigingen heb en dat ik mijzelf daarin meer bekritiseer dan dat ik anderen zou doen in dezelfde situatie. Door deze situaties als leermomenten te kunnen benaderen geeft mij dit een uitdaging om ze aan te gaan, waardoor ze nu succesmomenten zijn. Tijdens de coaching is Vera doortastend, eerlijk en oprecht. Zij weet snel de knelpunten te analyseren en daardoor een insteek te kiezen die bij iemand past. Daarbij kijkt ze holistisch naar de mens en weet ook wanneer het nodig is om door te schakelen naar een intensieve manier van training/coaching en haar motivatie daarin is heel behulpzaam.

profile-pic
Linda

Vera laat me volledig in mijn waarde !

Ik was mezelf behoorlijk voorbij gelopen, gaf geen grenzen aan, nam geen moment rust, stond 24/7 ´aan´en wist niet wat ik nou eigenlijk echt wilde. Vera wist door gerichte vraagstelling tot de kern van mijn belemmeringen, valkuilen en onzekerheden door te dringen. Vera geeft ruimte en tools om vastgeroeste patronen en automatische negatieve gedachten te doorbreken en om te buigen. Ze kan heel goed aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt en heeft een hele open houding. Heel knap vind ik dat ze daarbij op geen enkele manier ‘stuurt’ en mij volledig in mijn waarde laat. Ze heeft mij geholpen mezelf te ontdekken, waardoor ik bewuster en zelfverzekerder kan functioneren in mijn functie en in het leven.

profile-pic
Astrid

Vera luistert goed en stelt ook de juiste vragen !

In het eerste gesprek vond ik het erg lastig en confronterend om met Vera te praten. Ik had een muur opgetrokken maar ze wist deze vakkundig weg te halen. Ik voelde me snel op mijn gemak! Ze wist precies waar ik mee zat, zonder dat ik veel woorden hoefde te gebruiken. Vera luisterde goed maar stelde ook de juiste vragen die me aan het denken zette. Met simpele tips heb ik meer controle over mijn gedachten en het daaropvolgende gedrag. Vooral de bewustwording was van grote invloed. Bedankt Vera!

profile-pic
Marleen

Schrijf een testimonial

>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .